تاریخ انتشار: ۰۷:۱۳ - ۲۳ مهر ۱۴۰۴
تعداد نظرات: ۱ نظر

کیهان: شرم‌الشیخ سیرک سیاسی برای نجات صهیونیست‌ها بود | ادامه کمپ‌دیوید با چهره بزک‌شده

کیهان اجلاس شرم‌الشیخ را تلاشی بی‌فایده برای نجات رژیم اسرائیل و شستن دست غرب از خون مردم غزه توصیف کرده و مدعی شده این نشست نه برای صلح، بلکه برای «توقف پیروزی مقاومت» برگزار شده است.

شرم الشیخ

رویداد۲۴| اجلاس شرم‌الشیخ که به‌نام «صلح برای غزه» برگزار شد، به‌زعم کیهان صحنه‌ای نمایشگر و تحقیرآمیز بود؛ کیهان تاکید می‌کند «عدم حضور ایران یعنی بازی نکردن با قواعد دشمن» و رفتار ترامپ را نمایشی برای «ارضاء نفس سیاسی» خوانده است.

اجلاس شرم‌الشیخ که این هفته در مصر برگزار شد، از نگاه روزنامهء کیهان یک «سیرک سیاسی» بود که بیش از آن‌که محل گفت‌و‌گو و تامین حقوق مردم غزه باشد، محلی برای نمایش قدرت دونالد ترامپ و نمایش «نظم»‌ی بود که بازیگران اصلی آن را آمریکا طراحی کرده‌اند.

کیهان در گزارش، یادداشت و گفت‌وشنود خود به اجلاس شرم‌الشیخ واکنش تند نشان داده و نوشته: «اجلاس «شرم‌الشیخ» محلی برای نمایش قدرت ترامپ و تحقیر شخصیت‌های سیاسی شرکت‌کننده شد»

این روزنامه اصولگرا افزوده است: «در این نشست یا سیرک سیاسی، حاضرین به جای عکس دسته‌جمعی به صورت نوبتی با ترامپ … عکس گرفتند و پس از ارضای نفس سیاسی رئیس‌جمهور آمریکا، اجازه عکس دسته‌جمعی صادر شد.»

کیهان نوشته که «حضور ایران در اجلاس شرم‌الشیخ یعنی نقش‌آفرینی در نمایشی که «سناریو» آن توسط دشمن نوشته شده است.»

گزارش کیهان می‌گوید این نشست «محلی برای نمایش قدرت ترامپ و تحقیر شخصیت‌های سیاسی شرکت‌کننده شد» و صراحتاً نتیجه می‌گیرد که اصرار برخی طیف‌های داخلی برای حضور ایران، «نسخه تحقیر پزشکیان و ایران» بوده است.

اما کیهان فراتر از کنایه‌زدن به سبک ترامپ، اصرار گروهی از مدعیان اصلاحات داخلی بر حضور در این نشست را نشانه‌‎ای از خوش‌باوری یا حتی انفعال راهبردی توصیف می‌کند. در گزارش آمده است: «عدم حضور ایران یعنی بازی نکردن با قواعد دشمن» — و تکرار می‌شود که «حضور ایران در اجلاس شرم‌الشیخ یعنی نقش‌آفرینی در نمایشی که «سناریو» آن توسط دشمن نوشته شده است».

کیهان می‌پرسد که آیا شرکت در نشست‌هایی که سناریو و کارگردانی آن را دشمن تعیین کرده، جز تضعیف عزت ملی و فرصت‌سازی برای تحقیر چیزی به همراه دارد؟ همین استدلال، محور اصلی توصیه کیهان به دولت و دستگاه دیپلماسی است: «دیپلماسی و ارتباط با سایر کشور‌ها بر پایه حفظ عزت، منافع کشور و غرور ملی است؛ بنابراین گفت‌وگوی «تهدید‌محور» و «تحریم‌محور» جزو دستور کار دستگاه دیپلماسی نخواهد بود.»

کیهان در یادداشت محمد ایمانی با عنوان «شرم‌الشیخ سوم روسیاهی پادو‌های داخلی ترامپ» نیز می‌نویسد: «شرم‌الشیخ نه جای مذاکره بود، نه جای سخنرانی بود، نه جای رفع تحریم‌ها بود. فقط نمایش صلح ترامپ بود و تملق‌گویی از او.» او ضمن نقل سخنان و تحلیل‌هایی از محافل بین‌المللی، بر این نکته تاکید دارد که طرح ترامپ «پُر از ابهام» است و بعید است ضمانت اجرایی پایدار برای آن وجود داشته باشد؛ این دیدگاه از سوی تحلیل‌گران بین‌المللی نیز تکرار شده است.

کیهان در ستون مثلا طنز گفت‌وشنود نیز با زبانی تمسخرآمیز نوشته: «ترامپ برخلاف عرف دیپلماتیک، تک‌تک سران کشور‌های شرکت‌کننده را مجبور کرده روی سن بیایند و با او عکس بگیرند... به مقام اماراتی گفته است؛ ‘یک دنیا پول نقد است’!» این روزنامه اصولگرا در ادامه هم نوشته اطلاح طلبان «اصرار داشتند آقای پزشکیان هم در اجلاس شرکت کند. برای تحقیر ایشان یعنی تحقیر ایران برنامه‌ریزی کرده بودند.»

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
برچسب ها: شرم الشیخ
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
ازاده
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۳۴ - ۱۴۰۴/۰۷/۲۳
0
1
صرفنظر از شخصیت ترامپ و تحلیل صلح غزه و صرفنطر
از گرایشات سیاسی سران کیهان توجه داشته باشد روابط بین الملل منازعات داخلی نیست که امروز همدیگر رابه چالش و بعد در بیت تجمع و به همدیگر معانقه و مصافحه اگر سکوت که در این مواقع نشانه خرد و سران 20کشور که اخیرا با دیلماسی ذلیلانه باب روابط ایجاد نموده به حیوان و سیرک تشبیه ننماید تا در شرایط فعلی تحریم گشایشی در کار مردم باشد سیاست همراه با کیاست نزد طیف شما بی معناست
نظرات شما